Zorg voor een goede en mooie foto

Een goede en mooie foto is misschien wel het belangrijkste om straks een mooi portret van je huisdier te hebben. Je huisdier wordt geschilderd zoals het op de foto staat. Zo simpel is het. Wat je ziet is in principe wat je krijgt. Daarom geef ik hieronder wat tips voor het maken van een goede foto. Als het huisdier inmiddels is overleden en er is geen hele goede foto, dan kan er misschien nog wel een mooi portret gemaakt worden aan de hand van meerdere foto’s die wel beschikbaar zijn.

Goed licht

Goed licht is van belang om een scherpe foto te krijgen. Hoe meer details op de foto te zien zijn hoe accurater het dier geschilderd kan worden. Het beste is om het dier buiten in het daglicht te fotograferen.

Ooghoogte

Neem de foto op ooghoogte van het dier, dat is veel mooier dan van bovenaf. Bedenk ook welk karakter van het dier je wilt zien op het portret en probeer dat in de foto vast te leggen.

Hoge resolutie

Hoe hoger de resolutie van de foto hoe beter details zichtbaar zijn, wat het makkelijker maakt om het dier herkenbaar te schilderen. Uiteraard is het van belang dat het een scherpe foto is, anders maakt de resolutie ook niet uit.

Alleen wat van belang is

Het is belangrijk om te weten wat je op het schilderij wilt hebben. Het hele dier, of alleen de kop en borst. Ik heb zelf de voorkeur om alleen kop en borst te schilderen, omdat ik dan veel gedetailleerder de uitdrukking van het dier kan vastleggen. Maar het hele dier is, afhankelijk van het formaat van het schilderij, ook mogelijk. Neem de foto van alleen het deel dat geschilderd wordt. Hoe dichterbij hoe beter de details zichtbaar zijn. Als toch het hele dier op de foto moet, zorg dan dat alle details in de kop, zoals ogen en neus goed scherp en zichtbaar zijn.

+1
Facebook
TWITTER
Instagram
nl_NL
Powered by TranslatePress »